Vad kostar ett badrum?

Badrumsrenovering Göteborg pris

steg för steg samt alla kostnader inklusive material

Vi kommer att presentera hela renoveringsprocessen och i samband med det precisera de olika kostnadsmomenten.

Kostnaden beror självklart på renoveringens omfattning samt valet av önskvärt kakel och övrig inredning. Det finns olika sätt att minska kostnaderna utan att det påverkar kvaliteten på arbetet.

Innan en badrumsrenovering börjar är det viktigt att noga tänka igenom så väl design & interiör som val av kakel. Nästa steg är att göra en detaljerad ritning på hur badrummet ska se ut. När det gäller valet av kakel bör man tänka på så väl färg, som storlek då det bör anpassas till badrummets storlek. Här kan kostnaderna skifta väldigt mycket då kakel finns i flera prisklasser. För ett normalstort badrum på 4 km behövs runt 20 km kakel, räknat med bortfallet. Väljer man ett dyrare kakel av högre kvalitet hamnar kostnaden från 3000-6000 kr. Det finns billigare alternativ av kakel och då minskar kostnaden till 1500 kr.

När planeringen är klar inleds renoveringsarbetet genom rivningsarbete i det gamla badrummet. Allt gammalt kakel avlägsnas från vägarna och golvet förbereds för ett nytt. Här hamnar arbetskostnaden runt 300-400 kr per km, vilket blir runt 6000-8000 för ett badrum i standardmått. Priset för nermontering av gammal inredning vilken innefattar badkar, toalettstol och handfat blir i det här fallet runt 3.500 kr. Det tillkommer en kostnad för bortforsling av gammalt material och inredning med 1500 kr. Själva totalkostnaden hamnar i det här fallet på 5000kr

Ny installation, våtrum och gips arbeten hamnar totalt runt 15.000 kr. Efter att rivningsarbetet är färdigt byts alla befintliga rör, vilket rekommenderas vart 10 år. Nya plaströr ersätter de gamla men också samtliga sifoner och ventiler byts ut. Kostnaden beror på arbetets omfattning men räkna med ett utgångspris på ca 12000 kr. Denna summan inkluderar materialkostnaden.

Badrumsväggarna förbereds genom att rester av fix slipas bort och väggen spacklas eller puts lagas. För att förhindra fuktinträngning används hydro isolering. Det rekommenderas i anslutning till badkaret på en höjd av ca 2 meter. Priset för en sådan våtrumsisolering hamnar runt 800 kr per km. Det utgör en totalkostnad runt 25000 kr inklusive materialkostnad.

I samband med renoveringsarbetet görs ett byte av golvbrunn och kostnaden för det arbetet tillkommer med 5000 kr.

Elarbeten och installationer ska alltid utgöras av godkända fackmän efter särskilda regler och bestämmelser och dessa arbeten brukar ligga på ca 12000 kr.

När kakelsättningen är färdig monteras badrumsinredningen för en kostnad av 2200 kr. Badrumsinredning finns i olika prisklasser och din bugdet avgör hur mycket du vill spendera. Du kan tjäna in tusenlappar på att välja ett billigare alternativ.

En helrenovering av badrummet har ett utgångspris på 10000 men kan hamna på 350000. Din budget avgör hur mycket du vill spendera.

Snabbanslutning