ROT-avdrag för renovering i Göteborg

Finisa – din partner i husbyggnation 

Om du står som ägare av din villa eller bostadsrätt så kan du ha rätt till att göra ROT-avdrag för en del av arbetskostnaden som går under renovering och reparation, ombyggnad eller tillbyggnad. För närvarande så är det 30% av kostnaden, och upp till max 50.000 kr per person som det kan vara möjligt att göra ROT-avdrag för. Är ni flera personer som äger bostaden tillsammans så går det ofta att göra mer avdrag för renoveringen i samma fastighet.  

När du anlitar oss så Finisa så ordnar vi med ROT-avdrag för arbetet direkt på fakturan. Säg till oss i förväg om du avser att nyttja detta. Vänligen observera att om det visar sig att något av kraven inte uppfylls, så har vi rätt att fakturera hela beloppet.   

Renovering i Göteborg – ROT-avdrag  

Vi förklarar här lite kortfattat om hur det fungerar med ROT-avdrag för renovering i Göteborg.  

Några grundregler är att du ska ha fyllt 18 år och stå som ägare av fastigheten där renoveringen ska utföras. Du måste också betala skatt i Sverige. Bostaden får heller inte vara mer än 5 år gammal för att innefattas av ROT-avdrag.   

ROT= Reparation, Ombyggnad, Tillbyggnad  

På Skatteverkets hemsida kan du logga in och se hur mycket ROT- och RUT-avdrag som du sammanlagt har använt i år, och även så långt som sju år tillbaka. Här kan du också räkna ut hur mycket som du preliminärt är berättigad till att göra avdrag för. Beloppet baseras på din inkomst.   

ROT-avdrag går alltså inte att göra på nybyggnation, men på renovering och annan reparation i din bostad.
Anlita Finisa AB så utför vi ditt ROT-arbete inom: 

  • Badrumsrenovering  
  • Takrenovering  
  • Förbättringsarbeten  
  • Bygga altan, i anslutning till huset  
  • Målning, inomhus och på fasaden  
  • Montera badrumsinredning och kök 
  • Reparation av murarbeten 
  • Tillbyggnadsarbete på ett befintligt hus (äldre än fem år)  

Finisa AB ordnar med ROT-avdrag för renovering i Göteborg  

Se till att hålla din bostad i Göteborg med omnejd frisk och fräsch med regelbunden renovering. Nyttja ROT-avdraget så slipper du betala hela kostnaden! Finisa AB är registrerade för F-skatt och du kan därmed känna dig trygg med att allt går rätt till när vi ordnar med ditt ROT-avdrag för renovering i Göteborg.  

Kontakta oss om du vill veta mer! Varmt välkommen att anlita oss för ROT-arbeten eller nybyggnation.   

Snabbanslutning