Framtidens kök

Utvecklingen går hela tiden mot mer och mer energisnåla produkter. Det som dock kan hända trots det, är att energiförbrukningen kommer att öka på sikt. Det på grund av användandet av alla elektriska prylar som ökar i våra hem och kök. Det som de flesta förutspår är att naturprodukter kommer att vara väldigt efterfrågade så som exempelvis massivt trä, bambu och kompostmaterial.

Experter och designer tror att köken kommer att vara mer individanpassade, inte enbart för att passa den enskilde individen av praktiska skäl, utan också för att användaren kommer att välja inredning som inte alla andra har. Idag utvecklas inredning och prylar som kommer att passa äldre människor. Det kommer att vara många automatiserade prylar, mer belysning i skåpen och större displayer. Utvecklingen ligger också i att skapa möbler med flera funktioner.

Möbler som passar mindre ytor, som till exempel matbord med spisplattor. Att skapa fler funktioner i ett, är ett mål som designers utvecklar hela tiden. Under samma bord kan det finnas en kompost eller något annat som inte behöver en separat plats i skåpen. Att utveckla till exempel designen på kylskåp så att det kan passa generationsboende eller passa i en studentbostad eller på en arbetsplats där kylskåpet delas av flera. Funktionalitet, miljötänk och individanpassade kök är framtidens kök, i alla fall om man tror på designers och experter…

Snabbanslutning