Badrumsrenovering

När man ska inreda ett badrum ska man ta hänsyn till olika faktorer. Det är val av kakel, interiör och funktionalitet. Tänk igenom färgval och hur badrummets utseende kommer att matcha resten av din bostad. Glöm inte helhetsintrycket och ta alltid hänsyn till storleken när du väljer inredning och kakel.

Gör en noga mätning inför dina inköp

Mät det totala utrymmet och maxmåtten för inredningen. Registrera var vattenrören är och de elektriska installationerna finns.

Byta ut delar av inredningen

Du kan också spara in pengar på att byta ut delar av din inredning eller fräscha upp den befintliga. Du kan ändra badrummets utseende med enkla medel med andra ord. Ett sätt är att byta ut den gamla duschdörren eller spegeln till en ny modernare variant. Har du ett badkar kan du med hjälp av ett nytt duschdraperi med matchande handdukar, ge ditt badrummet lite liv.

Val av kakel

Rent tekniskt kan viket material som helst användas till golv och väggar, så länge det är vattensäkert. Din budget är avgörande för ditt val. Keramik, marmor och granitskivor ger ett väldigt vackert intryck i badrum och är samtidigt väldigt hållbart och slitstarkt. Det finns billigare alternativ i form av vinylplattor.

Rätt belysning

Hitta en belysning som är lämplig. Belysning ska både vara funktionell men också behaglig.

Dekorera ditt badrum

Dekorera ditt badrum efter din stil och glöm inte att dekorationerna inte enbart ska vara vackra utan också användbara. Välj vackra skålar till dina tvålar, hygienartiklar och andra prylar. Placera lie fräscha blommor i badrummet som är dekorativa.

Anlita alltid auktoriserade företag

Vid en badrumsrenovering är det mycket som kan gå fel om man inte anlitar fackmän. Om det sker ett misstag i arbetet kan det leda till konsekvenser som kan få dig att bli skadeståndsskyldig. Anlita alltid ett företag med alla behöriga licenser. De flesta samarbetar med elektriker och rörmokare och du är säker på att arbetet blir gjort på ett regelmässigt sätt.
När arbetet är utfört på rätt sätt kan du inreda efter smak och plånbok. Utbudet av inredning är stort och det finns i olika format, färger och storlekar. Att renovera ett badrum är ett stort projekt men samtidigt en säker investering.

Snabbanslutning