Att inreda badrummet i olika stilar

Som vi tidigare talat om har badrummet blivit ett utrymme våra hem som vi gärna inreder till en vacker plats.

Det är inte längre “bara” en plats vi använder snabbt. Det kommer allt fler inredningsprylar och fräcka accessoarer i butikerna och trenderna skiftar. Självklart måste vi anpassa inredningen till badrummets yta men också efter hur många vi är i hushållet. Funktionalitet är självklart minst lika viktigt, samtidigt som vi gärna följer trenderna. Badrummet inreds gärna efter hur resten av hemmet ser ut. Då trenderna skiftar kan det bli kostsamt att göra en helrenovering av badrummet bara för att man kanske vill göra en förändring.

Hör man till de som ofta vill göra förändringar, är det att rekommendera att använda sig att vitt kakel i väggar. Det är mycket lättare att göra det mer trendigt med enkla medel som inte blir så kostsamt. Det vita kaklet passar så väl som i ett romantiskt badrum, som i ett trendigt med högteknologiska prylar.

När vi pratar om olika stilar anpassar vi som sagt badrummets inredning efter hur resten av vårt hem är inrett, men också vad som passar vår bostad för övrigt. Vi inreder gärna lite romantiskt i sommarhus och torp, medan vi föredrar modernt i vår “året runt bostad”. Det är lättare att byta stil i inredningen om man håller sig till vita och neutrala färger. Just av den anledningen håller sig många till det vita kaklet i väggar.

Det romantiska badrummet till exempel, som kan bestå av ett gammaldags badkar med lejonfötter, nedsänkt handfat med kranar i fransk stil, kan snabbt förnyas till ett supermodernt badrum. Badkaret kan ersättas med en duschplats bestående av fräcka kranar och metallfärg. Den romantiska inredningen som kan ha accessoarer i guld eller shabby chic kan bytas ut mot krom och silver till exempel.

Det går smidigt att byta ut beslag på kommoder och liknande och det kostar mycket mindre än att byta det befintliga kaklet mot ett trendigare. Inreder man däremot badrummet i en orientalisk stil med olika färger kan det vara svårare att göra en förändring.

Använd gärna en neutral färg i val av golvklinkers också!

Snabbanslutning